Ελλάδα

Κορωνοϊός – Χρυσοχοΐδης: Αν χρειαστεί θα σφραγιστούν οι «κόκκινες» περιοχές, ακόμα και σπίτι – σπίτι

16.12.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

Υγειονομική βόμβα ενδέχεται να αποτελέσουν περιοχές της δυτικής Αττικής και της βόρειας Ελλάδας και οι λοιμωξιολόγοι ετοιμάζονται ακόμα και να ζητήσουν έκτακτα μέτρα σκληρού lockdown ακόμα και μέσα στις γιορτές.

Στο «κόκκινο» πλησιάζουν οι πέντε δήμοι της Δυτικής Αττικής αλλά και οι νομοί Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελευσίνα με όλους τους αρμόδιους παράγοντες της Δυτικής Αττικής και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε σαφές μήνυμα στους πολίτες ότι αν συνεχιστούν φαινόμενα ανυπακοής που συμβάλλουν στην εξάπλωση του Covid 19 οι περιοχές της δυτικής Αττικής θα σφραγιστούν.

Η επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει η δυτική Αττική εν όψει Χριστουγέννων προβληματίζει ολοένα και περισσότερο κυβέρνηση και επιστήμονες που φοβούνται για νέα έξαρση κρουσμάτων από την κινητικότητα των εορτών.

Για νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο προειδοποιεί η κυβέρνηση αναφέροντας ότι αν χαλαρώσουμε και δεν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε είναι πιθανό να υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημία.

Στην Ελευσίνα οι τοπικοί φορείς εντοπίζουν το πρόβλημα στη βιομηχανική ζώνη και ζητούν να γίνουν στοχευμένα τεστ στις βιομηχανικές ζώνες της δυτικής Αττικής, καθώς καθημερινά μετακινούνται 30.000 εργαζόμενοι.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίκεντρο με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση. Αύριο θα βρεθεί εσπευσμένα στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σημειώνεται ότι στη βόρεια Ελλάδα έχουν καταγραφεί και οι περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2020