Ελλάδα

Ικανοποίηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από την απόφαση για τις εκκλησίες

16.12.2020 | 20:11

Λύση που έφερε γαλήνη ήταν όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος η κυβερνητική απόφαση να επιτραπούν λειτουργίες με περισσότερους πιστούς από τους 9 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ως μέγιστος αριθμός ατόμων στις εκκλησίες, προκαλώντας αντιδράσεις.  

Με ελάχιστο όριο το ένα άτομο ανά 15 τ.μ και μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα στους ενοριακούς και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς θα γίνουν οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Θεοφάνια και Πρωτοχρονιά. Ανοιχτές και για ατομική προσευχή με όλα τα μέτρα προφύλαξης θα είναι για κάποιες ώρες καθημερινά οι εκκλησίες έως τις 7 Ιανουάριου ενώ ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει στο εσωτερικό των ναών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε και στη δοκιμασία που πέρασε ο ίδιος όταν διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά από ιεράρχες κληρικούς και πιστούς να γίνουν παράδειγμα μίμησης για όλους τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας για την προστασία από την πανδημία.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.