Οικονομία

Click away: Αγορές με δοκιμές στο δρόμο – Αυστηρές προειδοποιήσεις για λουκέτο από Γεωργιάδη

16.12.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Να σώσουν έστω και ένα μέρος του χαμένου χριστουγεννιάτικου τζίρου, προσπαθούν όσες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν με τη διαδικασία του click away.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε πως κάθε φορά που θα εντοπίζονται παρόμοια περιστατικά, εκείνος θα κλείνει την επιχείρηση που παρανομεί.

Δοκιμές παπουτσιών στον δρόμο, επιλογή παντελονιού στην είσοδο του καταστήματος και δοκιμή μπουφάν στο πεζοδρόμιο. Το click away σε κάποια καταστήματα του Χαλανδρίου, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News έγινε «δοκιμάζω στο δρόμο» παρά την απαγόρευση.

«Όλη η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα και δεν λειτουργεί έτσι το κόσμημα» αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος συμπληρώνοντας ότι τα Χριστούγεννα ήταν ο μεγαλύτερος τζίρος του χρόνου.

Η Παναγιώτα Αθηνοδώρου, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Καλλιθέα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του click away.

Κλειστά καταστήματα και σημειώματα στις εισόδους πως δέχονται παραγγελίες μέσω click away. Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς στην Καλλιθέα εννέα μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των συνοικιακών καταστημάτων καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χάνει και το χριστουγεννιάτικο τζίρο. Ο θάνατος του εμποράκου όπως λένε είναι προ των πυλών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Live News και σχολιάζοντας τις εικόνες με πρόβες ρούχων έξω από καταστήματα προειδοποίησε πως κάθε φορά που θα προβάλλεται τέτοιο ρεπορτάζ εκείνος θα εντοπίζει και θα κλείνει τις επιχειρήσεις

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2020