Ελλάδα

MEGA STORIES: Πώς αναπτύσσεται η σχέση με το παιδί ή το εγγόνι σου, μέσα στις λίγες ώρες που υπαγορεύει το δικαστήριο  

15.12.2020 | 00:26 Eνσωμάτωση

«Η γιαγιά και ο παππούς είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της οικογένειας. Είναι οι ρίζες. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ο παππούς και η γιαγιά θα δώσουν στο παιδί χάδια και αγάπη απεριόριστη. Θα του κάνει χατίρια. Θα του διδάξει τις παραδόσεις, τις αξίες της οικογένειας. Ο παππούς και η γιαγιά τα κάνουν αυτά, γιατί οι γονείς έτσι και αλλιώς τρέχουν και δεν φτάνουν. Είναι μια καταπληκτική σχέση που τα παιδιά των χωρισμένων οικογενειών τη χάνουν από τη μεριά του πατέρα. Στερούνται τη μία οικογένεια», σημείωσε η Μαίρη Τόλια, γιαγιά ενός 7χρονου παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή MEGA STORIES για το θέμα της συνεπιμέλειας.

«Η κοινή συμφωνία γενικά στην Ελλάδα, αν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν βάζουν το εγωιστικό στοιχείο πάνω από το παιδί τους, ακολουθεί την πεπατημένη των δικαστικών αποφάσεων. Η πεπατημένη αυτή είναι μεσοσταθμικά ένα πρόγραμμα επικοινωνίας σε άθροισμα 4-5 ημερών τον μήνα. Εγώ ένα παιδί 4,5 ετών, τον βλέπω 42 ώρες τον μήνα. Δεν έχω καμία διανυκτέρευση. Έτσι γίνεται και η αποκοπή των παιδιών από τη μισή του οικογένεια», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Καρακώστας, μέλος Ενεργών Μπαμπάδων και πατέρας ενός 5χρονου παιδιού.

«Έχω έναν εγγονό που είναι 7,5 χρονών. Εδώ και τέσσερα χρόνια χώρισαν οι γονείς του και το παιδί το πήρε η μητέρα και φύγανε. Όταν το έπαιρνε ο πατέρας, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το παιδί δεν ήθελε να αποχωριστεί τον πατέρα του. Είχαμε δράματα. Έκλαιγε, έλεγε δε θέλω να φύγω και έλεγε συνέχεια ότι αυτό είναι άδικο. Το παιδί το χάσαμε μέσα από την αγκαλιά μας. Έχουμε χάσει την καθημερινότητά του», εξήγησε από την πλευρά της η κ. Τόλια.

«Το ελληνικό δικαστήριο μού έχει δώσει δικαίωμα να βλέπω το παιδί μου 8 μέρες κάθε μήνα για έξι ώρες τη μέρα, σύνολο 48 ώρες τον μήνα», είπε ο Ντίνος Κοντογιάννης, πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού.

«Μέσα σε μια βδομάδα, σε έξι ώρες συνολικά δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει χρόνος να αναπτύξεις μια σχέση έτσι με το παιδί. Τη σχέση την αναπτύσσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ή στις διακοπές», είπε ο Δημήτρης Μπατσακούτσας, μέλος Ενεργών Μπαμπάδων και πατέρας ενός 5χρονου παιδιού.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 15/12/2020