Ελλάδα

MEGA STORIES: Οι δυσκολίες της αποκλειστικής επιμέλειας ενός παιδιού από τον ένα γονιό

15.12.2020 | 00:30 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA STORIES και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε η αν. καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας και Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Κορνηλία Πουλοπούλου, η οποία είναι μία εκ των 57 πανεπιστημιακών που υπέγραψαν κείμενο υπέρ της συνεπιμέλειας.

«Τον γιο μου τον έκανα μόλις τελείωσα το σχολείο. Πήγα πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά τα πάντα, με το γιο μου. Όταν πήγαμε στη Γαλλία οικογενειακώς, χωρίσαμε. Δεν υπήρξαν τσακωμοί, αλλά ο πρώην σύζυγός μου επειδή έμενε μακριά θεώρησε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το παιδί, οπότε έπρεπε να το κρατήσω μόνη μου. Το παιδί τότε ήταν 15 χρονών. Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να την καριέρα μου και να κρατάω και ένα παιδί μόνη μου. Έτσι αναγκάστηκα και γύρισα στην Ελλάδα. Ο πρώην σύζυγός μου δεν ενδιαφερόταν για τη συνεπιμέλεια. Μου τη χάρισε. Θέλω να πω στις γυναίκες που θέλουν να πάρουν μόνες τους την ευθύνη ενός παιδιού ότι είναι δύσκολο και για αυτές», είπε η κ. Πουλοπούλου.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομικό πλαίσιο για τη συνεπιμέλεια, η δικηγόρος Ευαγγελία Παπαδοπούλου – Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι «το βασικότερο θα είναι ότι η γονική μέριμνα θα ανατίθεται και στους δύο γονείς και δε θα διαχωρίζεται η επιμέλεια σε έναν από τους δύο».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 15/12/2020