Ελλάδα

Από τις click away αγορές στις… drive through

15.12.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Με μια νέα μέθοδο πώλησης, που επιτρέπει την παραλαβή των προϊόντων μέσα από το αυτοκίνητο, λειτουργούν από σήμερα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Προϋπόθεση για τις drive through αγορές, όπως αποκαλούνται, είναι η πληρωμή της παραγγελίας να γίνεται διαδικτυακά. Παράλληλα, καταστηματάρχες και καταναλωτές προσπαθούν να συνηθίσουσουν τις αγορές click away, αν και παράγοντες της αγοράς, αποτιμώντας τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου, θεωρούν ότι δεν μπορεί να αποδώσει.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα άνοιξαν με τη μέθοδο του drive through, ο πελάτης προπληρώνει την παραγγελία του ιντερνετικά αφού δεν επιτρέπονται ούτε μετρητά ούτε POS. Τηλεφωνεί μισή ώρα μετά και ο υπάλληλος του παραδίδει το προϊόν.

Η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με δώρα στο Μαρούσι προσπαθεί μέσω βιντεοκλησεων να δείξει το εμπόρευμα στους πελάτες ώστε να βάλει κάτι στο ταμείο…

Οι καταναλωτές πάντως έχουν τη δυνατότητα εντός 14 ημέρων να επιστρέψουν τα προϊόντα που αγόρασαν.

Η κίνηση στην αγορά είναι όπως είδαμε υποτονική καθώς οι καταναλωτές φέτος εξ αιτίας και της οικονομικής στενότητας και της ανασφάλειας έχουν αποφασίσει να περιορίοσυν τις δαπάνες για τις Χριστουγεννιατικες αγορες.

Φειδωλές οι δαπάνες των καταναλωτών για τα Χριστούγεννα

Καταναλωτές και εμπόριο είναι φανερό ότι στροβιλίζονται στο ρυθμό της πανδημίας, στοιχεία που εξάγονται και από έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

-1 στους 4 θα χρησιμοποιήσει το click away
-τα νοικοκυρία δηλώνουν ότι κατά μέσο όρο θα κόψουν κατά 34% τα έξοδα για τις εορτές
-η μέση δαπάνη είναι 128 ευρώ κατά κεφαλή
-το 55% αναφέρει ότι θα ξοδέψει λιγότερα από 100 ευρώ
-μόνο το 5% λέει ότι θα ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2020