Κόσμος

Βρετανία – Κορωνοϊός: Νέο lockdown στο Λονδίνο μετά την έξαρση κρουσμάτων

14.12.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ήταν θέμα χρόνου να μπει το Λονδίνου στο κόκκινο, δηλαδή στη ζώνη 3, του πολύ υψηλού κινδύνου.

Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και εκθετικά εδώ και καιρό.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε στη Βουλή ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη νοτιοανατολική Αγγλία ίσως να αποδίδεται σε μία παραλλαγή του ιού που του επιτρέπει να εξαπλώνεται πιο γρήγορα. Έχει ειδοποιηθεί σχετικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Χάνκοκ με δήλωσή του νωρίτερα στη Βουλή υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση το αγγλικό ΕΣΥ δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εισαγωγές ασθενών. Με τη σημερινή ανακοίνωση, περίπου 34 εκατομμύρια κάτοικοι στην Αγγλία είναι πλέον στη ζώνη πολύ υψηλού κινδύνου, 21 εκατομμύρια στη ζώνη αυστηρών περιορισμών 2 και μόνο 700.000 ζουν με σχετικά ήπιους περιορισμούς. Ατύπως η Βρετανία βρίσκεται σε ένα είδους lockdown.

Οι εικόνες από την κοσμοσυρροή έξω από τα εμπορικά καταστήματα προκάλεσαν πολύ μεγάλο προβληματισμό.

Τώρα παραμένουν ανοικτά μεν τα μαγαζιά, αλλά αποθαρρύνονται όλες και όλοι από το να ταξιδεύουν ανάμεσα στα 32 γεωγραφικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας, αλλά και να μπαίνουν στο Λονδίνο από άλλα μέρη της Βρετανίας.

Επομένως το να φτάσει κάποιος στα καταστήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ κλείνουν επίσης τα μπαρ και τα εστιατόρια στη βρετανική πρωτεύουσα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020