Κόσμος

Με αεροπλάνα και φορτηγά το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ

14.12.2020 | 13:17 Eνσωμάτωση

Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη χώρα που έχει χτυπηθεί όσο καμιά άλλη από τον κορωνοϊό. Μια τεράστια επιχείρηση διανομής των εμβολίων της Pfizer βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι φιλοδοξούν να εμβολιάσουν 20 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech φεύγουν από το εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν και αναμένεται να φτάσουν σήμερα στις 50 πολιτείες με φορτηγά και αεροπλάνα προστατευμένα μέσα σε κιβώτια με ξηρό πάγο τα κουτιά με τα εμβόλια μεταφέρονται στις 50 πολιτείες. Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι και 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου θα εμβολιαστούν πριν τους απλούς πολίτες, αναφέρει το δίκτυο CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο. Το δίκτυο υπογραμμίζει ότι την πρώτη εβδομάδα ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων θα είναι περιορισμένος και θα δοθεί προτεραιότητα μόνο στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέροντας ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου θα εμβολιαστεί αργότερα.

Η διανομή του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε την ημέρα που οι θάνατοι στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν τις 300.000. Σχεδόν 188.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 1.400 θάνατοι είναι ο απολογισμός του τελευταίου 24ώρου.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έφτασαν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου και στον Καναδά. Πρόκειται για 300.000 δόσεις που θα διανεμηθούν σε 14 περιοχές της χώρας. Πρώτοι θα εμβολιαστούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι τρόφιμοι των γηροκομείων και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020