Ελλάδα

Θρίλερ στη Ρόδο: Δύο συλλήψεις Ελλήνων για κατασκοπεία

13.12.2020 | 13:08 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία και την ΕΥΠ για την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο Ρόδου- Καστελόριζου. Οι δυο άνδρες έχουν συλληφθεί κι έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κατασκοπεία.

Συνεχίζεται η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ελληνικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον 35χρονο γραμματέα του προξενείου και διαπίστωσαν ότι υπήρχε συχνή επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άντρες. Όπως έγινε αντιληπτό ο 35χρονος μάγειρας φωτογράφιζε τον ελληνικό στόλο στο Καστελόριζο και έκανε καταμέτρηση για το ποιος ερχόταν και ποιος έφευγε από το νησί, δίνοντας τα στοιχεία στον πρώτο άνδρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στα σπίτια των δύο ανδρών Στο σπίτι του άνδρα που εργάζεται στο προξενείο εντοπίστηκαν πολλά λάπτοπ και αρκετά κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην κρατική υπηρεσία πληροφοριών όπου και θα ελεγχθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 35χρονος εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο στρατολόγησε το μάγειρα για να του παρέχει πληροφορίες.

Έρευνες γίνονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι στην υπόθεση, ενώ οι δύο άντρες έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2020