Πολιτική

Βίλα στο Σούνιο: Νέες αποκαλύψεις από τα «Παραπολιτικά»

12.12.2020 | 13:51 Eνσωμάτωση

Νέες αποκαλύψεις σήμερα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» σχετικά με το ακίνητο που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το σπίτι νοικιάζονταν προς 100 ευρώ τη μέρα πριν το ενοικιάσει ο κ. Τσίπρας.

Με μια αναζήτηση στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb τα «Παραπολιτικά» ανακάλυψαν και δημοσιεύουν σήμερα μια παλαιότερη ενοικίαση του ίδιου ακινήτου που ενοικίασε ο Αλέξης Τσίπρας έναντι μόλις 500€ το μήνα στο Βρωμοπήγαδο Σουνίου μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Η εφημερίδα με αφορμή τη δήλωση του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε βρει για δέκα χρόνια ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή, φέρνει στο φως το μίσθωμα από το καλοκαίρι του 2019, όταν το σπίτι δίπλα στη θάλασσα νοικιάστηκε για 6 ημέρες – από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου – για 100€ την ημέρα.
Κι αυτό αφορούσε μόνο στα 71 από 141 τ.μ. συνολικά του ακινήτου.

Το θέμα παρά τις αναλυτικές εξηγήσεις του πρώην πρωθυπουργού εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς μια παραθαλάσσια κατοικία στην περιοχή με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού στο Βρωμοπήγαδο Σουνίου δεν μπορεί να ενοικιαστεί λιγότερο από 1.500€ το μήνα, δηλαδή 18.000€ για όλη τη χρονιά. Όσα χρήματα δηλαδή έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός για τρία χρόνια ανακαινίζοντας ουσιαστικά τα 70τ.μ.
Το συγκεκριμένο ακίνητο μάλιστα πωλούνταν πριν τη συμφωνία του ιδιοκτήτη με τον πρώην πρωθυπουργό προς 1,2 εκατ.€.

Ακόμη και για βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου για τους θερινούς μήνες ένα αντίστοιχο ακίνητο δίπλα στη θάλασσα μπορεί να ενοικιαστεί έως και τις 3.000€, όπως εκτιμούν μεσίτες με γνώση της περιοχής της περιοχής του Σουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2020