Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον εμβολιασμό

12.12.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας και άλλους υπουργούς πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι Σαββάτου σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του MEGA Νίκο Αρμένη έχουμε μπει στην τελική ευθεία για αυτό το τιτάνιο εγχείρημα.

Ο πρωθυπουργός ήδη από χθες στις Βρυξέλλες μίλησε για αυτή τη σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη και στην οποία μετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το αργότερο έως τις 30 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το εμβόλιο και εντός 24 ώρων θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κυβέρνηση δεν θέλουν να χάσουν ούτε λεπτό και γι’αυτό, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαιτείται να κινηθούμε με ταχύτητα και έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά υποδομής.

Στην όλη διαδικασία εμπλέκονται τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις όπου κριθεί απαραίτητη η συμβολή τους.

Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη και περίπλοκη άσκηση και στη σημερινή σύσκεψη στόχος είναι να προγραμματιστούν τα πάντα. Στη χώρα πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό και θα είναι δωρεάν. Στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού ενώ θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν όσοι είναι επιφυλακτικοί.

Το βασικό μήνυμα είναι ότι με τα εμβόλια εξαφανίσαμε ασθένειες και μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα καταφέρουμε να πάρουμε πάλι τις ζωές μας στα χέρια μας.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα εμβολιαστούν πρώτοι ενώ έχει καλέσει και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να δώσουν το παράδειγμα.

Στο τέλος του έτους το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους πολίτες ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στον εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2020