Πολιτική

Βίλα στο Σούνιο: Η γνωριμία του Αλ. Τσίπρα με τον ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας και το προνομιακό μίσθωμα

11.12.2020 | 21:02 Eνσωμάτωση

Νέες αποκαλύψεις για τη βίλα Τσίπρα στο Σούνιο φέρνουν στο φως της δημοσιότητας αύριο τα Παραπολιτικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σπίτι, μια ανάσα από τη θάλασσα νοικιάστηκε το μισό προς 100 ευρώ την ημέρα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε σήμερα ότι το ακίνητο είχε μείνει ανεκμετάλλευτο για δέκα χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στα Λεγραινά που συνηθίζει να απολαμβάνει το ψάρι του ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν τελικά το πρόσωπο που μεσολάβησε για τη βίλα στο Βρωμοπήγαδο, την οποία νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας για τα τέσσερα χρόνια με το εξαιρετικά χαμηλό ενοίκιο των 500 ευρώ το μήνα για την περιοχή του Σουνίου.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός εξιστορώντας το πώς έγινε η γνωριμία του με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου των 141 τ.μ. μόλις λίγα μέτρα από το νερό

«Η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικία προς εμέ για να συναντηθώ με αυτό τον άνθρωπο για να του ζητήσω να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να νοικιάσω αυτό το σπίτι έγινε στην ταβέρνα της περιοχής με εξαιρετικό ψάρι.»

Το ενοίκιο που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας ηχεί στα αφτιά των μεσιτών της περιοχής ως το απόλυτο ντιλ. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς μια παραθαλάσσια κατοικία στην περιοχή με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού στο Βρωμοπήγαδο GFX δεν μπορεί να ενοικιαστεί λιγότερο από 1.5000€ το μήνα, δηλαδή 18.000€ για όλη τη χρονιά. Όσα χρήματα δηλαδή έδωσε ο πρώην Πρωθυπουργός για τρία χρόνια ανακαινίζοντας ουσιαστικά τα 70τ.μ..
Το συγκεκριμένο ακίνητο πωλούνταν προς 1,2εκατ€ αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια όπως είπε ο κ. Τσίπρας η βίλα ήταν ανεκμετάλλευτη.

«Και μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι εγώ ούτως ή άλλως ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση του σπιτιού προκειμένου να βρω αγοραστή, διότι έτσι όπως είναι δεν μπορώ να βρω αγοραστή εδώ και δέκα χρόνια, θα ήταν μεγάλη η χαρά μου, διότι δεν έχω άμεση ανάγκη την πώληση του σπιτιού, για τρια τέσσερα χρόνια να κάνουμε ένα ενοικιαστήριο να μείνεις εσύ.»

«11.32.30 Οι πολίτες έχουν βγάλει συμπεράσματα για κάποιον που θέλει να εμφανίζεται ως το λαϊκό παιδί της κυψέλης αλλά ζει ως μεγαλοαστός στο Σούνιο»

Πρόκειται για πραγματικά μεγάλη ευκαιρία σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής του Σουνίου οι οποίοι αποτιμούν το μίσθωμα για ένα τέτοιο ακίνητο μόνο για τους θερινούς μήνες στις 3.000€ το μήνα, που μπορεί να εκτοξευθεί στα 1.000€ την ημέρα αν η εκμετάλλευση του ακινήτου γίνει μέσα από την πλατφόρμα Airbnb.

«Με νέες αποκαλύψεις στην εφημερίδα Παραπολιτικά απαντά αύριο στο εξώδικο του πρώην πρωθυπουργού ο Γιάννης Κουρτάκης, με αγωγές δηλώνει ότι θα απαντήσει και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.»

«Δεν προτίθεμαι να κλάνω δήλωση. Αγωγές θα κάνω. Γιατί θα κάνω αγωγές.»

Με τους Γιάννης Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο να μην κάνουν πίσω ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη. ))

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020