Κόσμος

Κορωνοϊός Ευρώπη: Σε επιφυλακή για να μην ξεφύγει η κατάσταση τις γιορτές

11.12.2020 | 21:09 Eνσωμάτωση

Αλλιώτικα Χριστούγεννα σε όλη την Ευρώπη. Οι Γάλλοι συνηθίζουν ήδη στην ιδέα ότι θα κάνουν γιορτές μόνο με τα απολύτως κοντινά τους πρόσωπα, ενώ οι Ιταλοί θα πρέπει να ξεχάσουν τα εξοχικά τους, αν δεν βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια με τη μόνιμη κατοικία τους- κάπως σαν εμάς δηλαδή. Εικόνες συνωστισμού από την άλλη θα δούμε σε χιονοδρομικό της Ελβετίας

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού το βράδυ της Τετάρτης.

Βλάβες σε δύο συρμούς προκάλεσαν σοβαρές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα οι αποβάθρες να είναι ασφυκτικά γεμάτες επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Καθώς τα κρούσματα παραμένουν καθημερινά πάνω από 10.000, η κυβέρνηση αποφάσισε ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων. Από τις 15 Δεκεμβρίου η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 8 το βράδυ ενώ οι Γάλλοι θα πρέπει να ξεχάσουν το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και να κάνουν Χριστούγεννα, με το πολύ 6 μέλη της οικογένειας στο τραπέζι.

Τα εμπορικά καταστήματα δεν θα κλείσουν όμως κλειστά θα είναι τις γιορτές εστιατόρια, μπαρ χώροι πολιτισμού και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκατοντάδες σκιέρ περιμένουν στην ουρά για να ανέβουν στο χιονοδρομικό κέντρο Τίτλις στις ελβετικές Άλπεις χωρίς να τηρούν καμία απόσταση. Συνωστισμός και στις καμπίνες των τελεφερίκ.

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας είναι ανοιχτά, σε αντίθεση ότι συμβαίνει σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία. Η Ελβετία δέχεται πιέσεις να κλείσει τις εγκαταστάσεις.

Ενδεικτική του πολέμου που έχει ξεσπάσει στις πίστες, η τοποθέτηση διχτυών στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας προκειμένου να αποτραπεί το πέρασμα σκιέρ από τη μια χώρα στην άλλη.

Να επιτρέψει τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά ετοιμάζεται η ιταλική κυβέρνηση την ώρα που τα νέα κρούσματα έφτασαν τις 17.000 και θάνατοι πλησίασαν τους 900 μέσα σε ένα 24ωρο.

Οι Ιταλοί θα μπορέσουν να πάνε στα εξοχικά τους μόνο εφόσον βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια. Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί .

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020