Κόσμος

Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η επίσημη έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ

11.12.2020 | 18:08

Με 17 ψήφους υπέρ έναντι 4 κατά, η συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής αρμόδιας υπηρεσίας έγκρισης φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο της Pfizer/BioNtech, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική του έγκριση.

Από την στιγμή που θα εγκριθεί η επιχείρηση Warp Speed, θα ενεργοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός από αεροπλάνα και φορτηγά για τη διανομή του.

Την πρώτη εβδομάδα θα δοθούν 2,9 εκατομμύρια δόσεις. Η διανομή τους θα εξαρτηθεί από το ποσοστό ευάλωτου πληθυσμού.

Οι μεγαλύτερες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, θα λάβει 327.000 δόσεις.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία. Μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προετοιμάζονται πυρετωδώς.

To μόνο πρόβλημα που εξετάζουν μέχρι στιγμής, είναι οι συνέπειες των παρενεργειών.

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ

Το εμβόλιο γεννά ελπίδες την ώρα που οι ΗΠΑ δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία, με περισσότερα από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού και 3.000 νεκρούς.

Έξι νοσοκομεία στο Μίσιγκαν φθάνουν σε λίγες μέρες τα όρια τους, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου ΜΕΘ σε 10 κομητείες της Καλιφόρνια.

AstraZeneca & Sputnik V

Η AstraZeneca και η το ρωσικό ινστιτούτο «Γκαμαλίγια» ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19.

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός του εμβολίου της Οξφόρδης και του Sputnik V είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

Στόχος είναι η χρήση δύο δόσεων από δύο εμβόλια να είναι πιο αποδοτική από τη χορήγηση δύο δόσεων του ιδίου εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/12/2020

Κόσμος