Αθλητικά

Breaking: Από τους δρόμους και την χιπ χοπ μουσική στους Ολυμπιακούς Αγώνες

11.12.2020 | 14:09 Eνσωμάτωση

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να εισάγει δημοφιλή σπορ στη λίστα των Ολυμπιακών Aγώνων προκειμένου να κάνει πιο ελκυστική την διοργάνωση προς τους νέους.

Ο δυναμικός χορός που έγινε γνωστός την δεκαετία του 70 και υιοθετήθηκε από πολλούς νέους σε ολόκληρο τον κόσμο, το breaking, γνωστό και ως breakdance, αποτελεί πλέον και επίσημα το νέο άθλημα των Ολυμπιακών Aγώνων του Παρισιού 2024.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, κυρίως για τους ανθρώπους που άνοιξαν το δρόμο για τη γενιά μου επειδή επιτέλους καταφέραμε να πάρουμε αυτή την αναγνώριση» ανέφερε η χορεύτρια Έντρρα Λόγκαν.

Το όνειρο όλων των breakdancers έγινε πραγματικότητα, και σύντομα θα ριχτούν στη μάχη, διαδίδοντας την δική τους τέχνη και κουλτούρα.

Όπως τονίζει ο χορευτής Ρίτσαρντ Κόλαν, «είναι ένα λαϊκό είδος πολιτισμού που γεννήθηκε από κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περιμέναν ποτέ ότι θα επιβιώσει».

Το συγκεκριμένο σπορ προστίθεται στο skateboarding, την αναρρίχηση και το σερφ, τα οποία μπήκαν στο πρόγραμμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετατοπίστηκαν για το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εδώ, είχαμε μία σαφή προτεραιότητα και αυτό ήταν να εισαγάγουμε αθλήματα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις νεότερες γενιές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Το Breaking θα παρουσιαστεί το 2024 στο Παρίσι κάνοντας την διοργάνωση πιο ελκυστική από ποτέ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020