Πολιτική

Καταθέτει ο Ευ. Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

11.12.2020 | 14:45

Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί οι ανακριτικές διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Νovartis.

Η ανάκριση συνεχίζεται μετά την επίλυση του νομικού θέματος που είχε ανακύψει αναφορικά με το δικαίωμα της εισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου να θέτει και η ίδια ερωτήσεις στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι διευκρινίσεις που ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο Βασιλική Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της κατάθεσής του, ήταν οι αιτία να διαφανεί η πρώτη έντονη διαφωνία μεταξύ των ανώτατων δικαστών για τη δικονομική τάξη που θα τηρηθεί στην ανάκριση. Και μπορεί η διαφωνία αυτή να εκδηλώθηκε, εντός των προβλεπόμενων δικονομικών κανόνων, ωστόσο ήδη «προδίδει» την ύπαρξη δύο διαφορετικών «στρατοπέδων» στο παρασκήνιο της ανάκρισης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Θεοδώρου, λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνθηκε στην ανακρίτρια, ζητώντας να διευκρινισθεί από το μάρτυρα ένα σημείο της τελευταίας του απάντησης. «Ο εισαγγελέας δεν μπορεί να έχει καμία ανάμιξη στην ανάκριση, ούτε να υποβάλει ερωτήσεις», ήταν η απάντηση που έδωσε η ανακρίτρια, αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου φέρνοντας το θέμα στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για να επιλύσει τη διαφωνία τους.

Επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/12/2020

Πολιτική