Ελλάδα

Ανοίγουν από την Κυριακή κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και το click away

11.12.2020 | 13:05 Eνσωμάτωση

Προαιρετικά από την Κυριακή ανοίγουν τα κομμωτήρια - αποκλειστικά με ραντεβού- και το click away ενώ το υπόλοιπο λιανεμπόριο παραμένει κλειστό. Aλλάζει και η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Επίσης ξεκαθαρίστηκε πώς θα ανοίξουν οι εκκλησίες στις γιορτές.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ με πολύ αυστηρά μέτρα.

Τα υπόλοιπα καταστήματα δεν θα ανοίξουν αλλά θα μπορούν από την Κυριακή όσα έχουν πρόσβαση σε δρόμο να κάνουν χρήση της υπηρεσίας click away με την οποία μόνο ένας πελάτης θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του επί τόπου, με συγκεκριμένο ραντεβού έξω από το μαγαζί.

Για αυτές τις μετακινήσεις θα πρέπει να στέλνουμε μήνυμα με κωδικό «2» στο 13033 ενώ απελευθερώνεται η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.

Οι Εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων. Θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και μέχρι 25 στους Μητροπολιτικούς Ναούς, ενώ για τον εορτασμό των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων το βράδυ συνεχίζεται από αυτή την Κυριακή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με νέο ωράριο από τις 2200 έως τις 05.00, ενώ επί του παρόντος δεν έγινε καμία περαιτέρω ανακοίνωση για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα όσων ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου μειώνεται από τις 10 στις 3 ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2020