Κόσμος

Σήμερα κρίνεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ

10.12.2020 | 18:08 Eνσωμάτωση

Σήμερα θα συνεδριάσει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να συζητήσει το αίτημα για έγκριση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Σύμφωνα με έκθεση του προσωπικού της FDA η Phizer παρείχε επαρκείς πληροφορίες για την ποιότητα του εμβολίου Covid-19 που ανέπτυξε με τη BioNTech.

Σε αυτή αναφέρεται ότι τα δεδομένα που ελήφθησαν από την Pfizer έδειξαν ότι δεν υπάρχουν «συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια, που θα απέκλειαν την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει την Covid-19 και ότι τα οφέλη του υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων».

Η άδεια έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι η FDA θα επιτρέψει σε ορισμένα άτομα να λάβουν το εμβόλιο, καθώς ο οργανισμός συνεχίζει να αξιολογεί τα δεδομένα. Η άδεια έκτακτης χρήσης δεν ισούνται με μια πλήρη έγκριση, η οποία μπορεί να χρειαστεί μήνες μέχρι να δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η FDA χορήγησε έκτακτη άδεια για το remdesivir της Gilead Sciences τον Μάιο, πριν δώσει πλήρη έγκριση στα τέλη Οκτωβρίου.

Το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί δύο δόσεις σε απόσταση περίπου τριών εβδομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pfizer υπέβαλε τα δεδομένα για το εμβόλιό της στην FDA στις 20 Νοεμβρίου.

Η Μέρκελ δάκρυσε στην προσπάθεια της να πείσει για πιο αυστηρό lockdown

Εμφανώς συγκινημένη και με τρεμάμενη φωνή η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ ζήτησε από το βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας το κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι συμφωνεί με τις συστάσεις των επιστημόνων να κλείσουν τα καταστήματα στη χώρα, μετά τα Χριστούγεννα και έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Σας ζητώ συγγνώμη, από τα βάθη της καρδιά μου, είπε η Ανγκελα Μέρκελ, αλλά αν το τίμημα είναι να πληρώνουμε 590 θανάτους την ημέρα, αυτό δεν είναι αποδεκτό για μένα.

«Αν έχουμε τώρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα και μετά είναι η τελευταία μας γιορτή με τους παππούδες μας, σίγουρα θα έχουμε χάσει κάτι. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό», είπε η καγκελάριος με την φωνή της να λυγίζει.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/12/2020