Ελλάδα

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια: Βαρύ όνομα της Μυκονιάτικης νύχτας

10.12.2020 | 18:34

Ο 56χρονος θηριώδης άνδρας που δολοφονήθηκε χθες το μεσημέρι, λίγα βήματα από την πόρτα του σπιτιού του στα Βριλήσσια, ήταν ένα όνομα βαρύ στον υπόκοσμο.

Δύο κουκουλοφόροι τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον 10 σφαίρες μέσα σε μια μαύρη BMW. Λίγη ώρα μετά το αμάξι των εκτελεστών εντοπίζεται καμμένο στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει την έρευνα στη Μύκονο γιατί στο κάδρο βρίσκονται δύο δολοφονίες που φαίνεται να έχουν σχέση τόσο με το μαύρο χρήμα από τη νύχτα του νησιού των ανέμων όσο και με τα εκατομμύρια από την τράπεζα της νύχτας στην Αθήνα.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υποθέσεις σωματεμπορίας χωρίς περαιτέρω δικαστική συνέχεια ενώ το όνομά του είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του περιώνυμου συνδικάτου των εκτελεστών την περίοδο 1993-1995. Είχε συλληφθεί πριν από χρόνια και για μια μεγάλη ληστεία σε εταιρεία.

Μάλιστα, μνημονευόταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ για διαφθορά στη ΕΛΑΣ όπως και για επίθεση με καυστικό υγρό κατά δικηγόρου πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος είχε εμπλακεί την δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας. Επίσης, πρόσφατα το όνομά του αναφερόταν στην δικογραφία έρευνας της ΕΥΠ για επίορκους αστυνομικούς.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί τη δεκαετία του ’80 στη Σουηδία με διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 10/12/2020

Ελλάδα