Ελλάδα

«Σας παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε!» – Συγκλονίζουν τα γράμματα που λαμβάνουν γιατροί

07.12.2020 | 17:28

H ανάρτηση της εντατικολόγου ΜΕΘ του νοσοκομείο Κατερίνης, Μαρίνα Οικονόμου, προκαλεί συγκίνηση, καθώς η ίδια αποκάλυψε πως δέχεται γράμματα υποστήριξης από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι είτε της δίνουν κουράγιο είτε την ικετεύουν για βοήθεια. Τι είπε η ίδια μιλώντας στο LIVE NEWS.

Συνεχίζεται η σκληρή μάχη των γιατρών και των νοσηλευτών μέσα στις ΜΕΘ της χώρας οι οποίοι κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να σώσουν όσους περισσότερους ασθενείς με κοροναϊό μπορούν.

Την ίδια ώρα η ανάρτηση της εντατικολόγου ΜΕΘ του νοσοκομείο Κατερίνης, Μαρίνα Οικονόμου, προκαλεί συγκίνηση, καθώς η ίδια αποκάλυψε πως δέχεται γράμματα υποστήριξης από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι είτε της δίνουν κουράγιο είτε την ικετεύουν για βοήθεια.

«Τα γράμματα υποστήριξης και οι ικεσίες των συγγενών για βοήθεια, σπαρακτικά. Τα κουτιά γλυκών με τα ραβασάκια «για να αντέξετε», «καλή δύναμη, είστε ήρωες», είναι καθημερινά» γράφει στην ανάρτηση της, παραθέτοντας κι ένα απόσπασμα από το γράμμα που της έστειλε η κόρη ασθενώς με Covid-19 που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου:

«Προσεύχομαι νύχτα μέρα και για εσάς και για τον πατέρα μου, να σας δώσει δύναμη ο Θεός, να τους κάνετε όλους καλά. Χρειάζομαι τον μπαμπάκα μου, περιμένω το εγγονάκι του, πρέπει να το δει. Δεν πρέπει να μας αφήσει, πρέπει να μεγαλώσει την μικρή μου αδερφή, κάντε ότι μπορείτε».

«Βλέπω μια αγωνία να μας πείσουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει λόγο να ζει»

«Επειδή είναι σε μια μεγαλύτερη ηλικία και δεν είναι 40αρης ή 50άρης,υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα δοθεί η αντίστοιχη φροντίδα γιατί είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Βλέπω μια αγωνία να μας πείσουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει λόγο να ζει.  Δηλαδή ο κόσμος είναι πλέον τόσο φοβισμένος.

Επομένως αναγκάζονται να βρουν τρόπους να μας πείσουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ακόμα πράγματα να κάνει στη ζωή, ότι έχει να μεγαλώσει μια κόρη, ότι έχει να δει εγγονάκι και αυτό είναι πραγματικά σπαραχτικό», ανέφερε η κ. Οικονόμου, μιλώνστας στο LIVE NEWS.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/12/2020

Ελλάδα