Ελλάδα

Κάρπαθος: Πάρτι στο νεκροταφείο με φωτορυθμικά – Τι λέει ο διοργανωτής

07.12.2020 | 17:46 Eνσωμάτωση

Αν κανείς έβλεπε αποσπασματικά το γύρισμα της κάμερας με τον κόσμο να στέκεται όρθιος στην άκρη και τα φωτορυθμικά να πλαισιώνουν τη δυνατή μουσική, το πιθανότερο είναι να υπέθετε πως αυτές οι εικόνες εκτυλίσσονται σε μπαρ.

Όταν όμως η κάμερα εστιάζει στα ενδότερα και το πλάνο ανοίγει, το τοπίο ξεκαθαρίζει.

Το μουσικό event εκτυλίσσεται στο νεκροταφείο της Καρπάθου, με τις εικόνες από χθες αργά το βράδυ να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Τόσο τα ηχεία όσο και τα φωτορυθμικά έχουν τοποθετηθεί πίσω από τους τάφους και μια ολόκληρη περιοχή δονείται στους ρυθμούς της μουσικής.

Για να σπάσει η μονοτονία της καραντίνας κι να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο ο Πολιούχος Άγιος Νικόλαος, όπως εξηγεί στο LIVE NEWS ο διοργανωτής. Πρόκειται για τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας στα Πηγάδια, που δίνει απαντήσεις σε εκείνους που αντέδρασαν.

«Ήμουν σίγουρος από την αρχή που το σχεδίαζα ότι κάποιοι θα ενοχλούνταν», σημειώνει ο Γιώργος Χατσηκουτσός, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και διοργανωτής.

Τα μηχανήματα είχαν στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φωτίζεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο νεκροταφείο. Οι αντανακλάσεις όμως έλουσαν με πολύχρωμα φώτα τα μνήματα στο νεκροταφείο.

«Ο παππάς της εκκλησίας ήταν ενήμερος των προθέσεών μου και δε διαφωνούσε. Στόχος ήταν να φωτιστεί μόνο η εκκλησία και τίποτα άλλο».

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Χατσηκουτσός τόνισε ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις χωρίς λόγο.

«Με ξενίζει η έκταση που πήρε πανελλαδικά το θέμα, με αφήνει έκπληκτο».

Ο κ. Χατσηκουτσός επισήμανε ότι «δεν έγινε κανένα πάρτι» στο νεκροταφείο, απλώς για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης αποφάσισε να φωταγωγήσει την εκκλησία, που βρίσκεται στο κοιμητήριο, και «όταν φωτίζεις το εκκλησάκι φωτίζονται και κάποια μνήματα, αυτό είναι αναπόφευκτο».

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο κ. Χατσηκουτσός ζήτησε συγγνώμη από εκείνους που εμφανίστηκαν ενοχλημένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/12/2020