Υγεία

Ανυποχώρητοι οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων – N. Καπραβέλος στο MEGA

07.12.2020 | 16:57

Κραυγή αγωνίας μέσω της εκπομπής LIVE NEWS από τον κ. Νίκο Καπραβέλο, Συντονιστή/ Διευθυντή Β' ΜΕΘ Παπανικολάου για μη άνοιγμα της αγοράς καθώς υπάρχει κίνδυνος για ένα «ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα».

Ανησυχία σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Τα νούμερα του «αόρατου εχθρού» στην Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πλέον περνάμε σε μία φάση ήπιας βελτίωσης η οποία όμως δεν μας έχει απομακρύνει από νέους θανάτους και διασωληνώσεις.

«Καήκαμε στο γάλα, είδαμε θανάτους, ανθρώπινη υγειονομική τραγωδία. Είναι αδιανόητη η παραβίαση ή έκπτωση βασικών επιδημιολογικών κανόνων», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι βρίσκομαστε σε ένα σημείο που πρέπει να κρατήσουμε αποστάσεις, να μην έχουμε συνωστισμό, κάτι που δεν επιτρέπει το άνοιγμα της αγοράς.

«Το υγειονομικό σύστημα με τα βίας συγκρατείται πιέζεται αφόρητα ακόμα», υπογράμμισε.

«Έχει φτάσει στα όριά του. Στην αρχή του Νοεμβρίου είχαμε κάποια περιθώρια, τώρα ούτε αυτό μπορούμε να σας πούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι: «Μικρό άνοιγμα αγοράς, μικρό τρίτο κύμα. Μεγάλο άνοιγμα της αγοράς, θα έχουμε ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα», ενώ αναφέρθηκε στους «αδυσώπητες κανονές της αγοράς» που οδήγησαν – με το άνοιγμα του τουρισμού – στο σφοδρό δεύτερο κύμα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/12/2020

Υγεία