Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα, παραμένει η ανησυχία

06.12.2020 | 13:11 Eνσωμάτωση

Η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει, παρά τη μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Χθες καταγράφηκαν 1.383 νέες λοιμώξεις, ο αριθμός των διασωληνωμένων έπεσε κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των εξακοσίων, ωστόσο τόσο οι απλές νοσηλείες ασθενών όσο και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ παραμένουν κολλημένες σε υψηλά επίπεδα. Πηγή αισιοδοξίας για επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί το εμβόλιο.

Περαιτέρω μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στα 1.383 καταγράφηκαν το Σάββατο, ενώ ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 7,2%. Η ανησυχία παρόλα αυτά για την εξάπλωση του κορωνοϊού παραμένει, καθώς η ισοπέδωση γίνεται πράξη με αργούς ρυθμούς, ενώ η πτώση κρίσιμων δεικτών για την πίεση του συστήματος υγείας, δεν είναι η αναμενόμενη. Χαρακτηριστικά, το περασμένο 24ωρο άλλοι 98 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 594 βρίσκονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Πίσω από τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος, οι ειδικοί «βλέπουν» μία διαρκή μεταφορά του ιού μεταξύ εργασιακών χώρων και οικογενειών.

«Φρένο» στη διασπορά αναμένεται να βάλει ο εμβολιασμός του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και εκτιμάται ότι δημιουργεί προστατευτικά αντισώματα για έως 8 μήνες.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να λειτουργήσει ως «διαβατήριο» για την σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2020