Ελλάδα

Οικογένεια «ξεκληρίστηκε» μέσα σε 48 ώρες από τον κορωνοϊό

05.12.2020 | 18:53 Eνσωμάτωση

Γιος, μητέρα, γιαγιά. Χάθηκαν και οι τρεις μέσα σε 48 ώρες, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Ο πενηντάχρονος δάσκαλος, πατέρας δύο παιδιών, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονταν η μητέρα και η γιαγιά του. Έδιναν και οι τρεις επί ημέρες τη μάχη, διασωληνωμένοι στην εντατική. Την έχασαν με διαφορά λίγων ωρών.

Την οικογενειακή τραγωδία αποκάλυψε με ανάρτησή του ο ιερέας Γεώργιος Αντωνίου, οικογενειακός φίλος των θυμάτων.

Παραμένει δραματική η κατάσταση

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε μια δύσκολη εφημερία, μετά την μικρή ανάκαμψη των προηγούμενων ημερών.

«Η εφημερία ειναι χειρότερη απο αυτή που είχαμε πριν από τέσσερις ημέρες. Γεμίζουν πάλι τα κρεβάτια. Και το ΑΧΕΠΑ χθες είχε δύσκολη εφημερία και πολλούς νεκρούς» σημείωσε ο γιατρός του νοσοκομείου, Χρήστος Παπαστεργίου.

Γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό. Αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι παρά το lockdown τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία συνεχίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Μια ακόμα τραγική ιστορία συνέβη στη Χαλκιδική με ηλικιωμένο ζευγάρι να πεθαίνει από κορωνοϊό με διαφορά λίγων ωρών.

Το ζευγάρι βρέθηκε στο σπίτι του από την αστυνομία και το ΕΚΑΒ με τη γυναίκα να κείτεται νεκρή και τον άνδρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 70χρονος άνδρας και η, περίπου, 65 ετών σύζυγός του, παρουσίασαν συμπτώματα covid-19 και συμβουλεύθηκαν γιατρό.

Παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς σοβαρά συμπτώματα, ωστόσο τρεις μέρες μετά εντοπίστηκαν στην κατάσταση που προαναφέρθηκε, κατόπιν ενημέρωσης που παρείχαν γείτονες στις αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2020