Ελλάδα

Παράταση lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου

03.12.2020 | 16:39

Πολύ σκληρός για να νικηθεί από το lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη την χώρα αποδεικνύεται ο κορωνοϊός.

Έτσι η κυβέρνηση παρέτεινε τα μέτρα τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας όμως τα μαγαζιά με τα εποχικά είδη από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Περισσότεροι καταναλωτές έξω, για απεριόριστη ώρα, που με ένα SMS εκτός από το σούπερ μάρκετ, θα πηγαίνουν ελεύθερα να ψωνίσουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό τους.

Όλα αυτά την ώρα που οι επιδημιολόγοι λένε πως κάθε αύξηση της κυκλοφορίας θα αυξηση και την διασπορά.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Χτες η ημέρα είχε 2.186 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 109.655. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 613.

Συνολικά ο κορωνοϊός ευθύνεται για 2.606 θανάτους. Πρωταθλήτρια παραμένει η Θεσσαλονίκη με 453 κρούσματα, ακολουθεί η Αθήνα με 375 κρούσματα,129 έχει η Λάρισα. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση λέει πως θα κρατήσει κλειστή μόνο την νυχτερινή διασκέδαση.

Συνολικά 109.655 κρούσματα 613 διασωληνωμένοι 89 θάνατοι 453 κρούσματα στην Θεσσαλονίκη 375 κρούσματα στην Αθήνα 129 κρούσματα στην Λάρισα.

Για τον Ιανουάριο και βλέπουμε κάνει λογο ο Δημσθένης Σαρηγιάννης για το άνοιγμα της αγοράς αν θέλουμε πράγματι να πιάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει βάλει η κυβέρνηση.

Στην Θεσσαλονίκη που εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης δείχνει πως παρά το λοκνταουν η μείωση που υπήρξε συνεχίζεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και ο κορωνοίος δεν υποχωρεί όσο θα έπρεπε για να επανέλθει η κανονικότητα.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως κλέιδωσε η απόφαση να μην ανοιξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία παρά τις αρχικές σκέψεις για ολιγοήμερη επιστροφή των μαθητών πριν τις χριστουγενιατικες διακοπε στα θρανία.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/12/2020

Ελλάδα