Υγεία

Επιμένει ο κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων – Μ. Γκάγκα στο MEGA

03.12.2020 | 18:24

Η κυρία Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, συντονίστρια διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία» μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και απαντά σε απορίες σχετικά με το εμβόλιο.

Μπορεί τα κρούσματα να αυξομειώνονται κάθε μέρα, με τους αριθμούς να κυμαίνονται γύρω στα 2.000 ημερησίως, ωστόσο αυτό που μένει σταθερό είναι ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός τόσο των θανάτων, όσο και των διασωληνωμένων.

Η κυρία Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έκανε λόγο για «ήπια κάμψη των κρουσμάτων, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται και ο αριθμός των διασωληνωμένουν δείχνει ότι ο αριθμός όσων χρειάζονται διασωλήνωση ακολουθεί τα κρούσματα με μια διαφορά φάσης. Ακόμα χρειάζονται νέεοι ασθενείς να μπουν στις μονάδες και όσοι είναι ήδη μέσα, αργούν να βγουν».

Ερωτηθείσα για το «άνοιγμα» των καταστημάτων στάθηκε στην «πολύ αύστηρη τήρηση των μέτρων» αναφέροντας ότι «ήδη υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους».

Οι πιο κοινές απορίες για το εμβόλιο του Covid 

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο; Θα βάλει στον οργανισμό μου τον ιό;

Ο περισσότερος κόσμος φοβάται, γιατί βρέθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και λέγεται δεν έχει δοκιμαστεί. Τι λέτε εσείς ως ειδικός;

Τι παρενέργειες μπορεί να έχει;

Στο παιδί μου να το κάνω;

Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές απορίες των πολιτών για το εμβόλιο του Covid. Οι ειδικοί απάντησαν μέσω του MEGA. Η κυρία Γκάγκα από πλευράς της, τόνισε: «Φάρμακα που περνάνε τους ελέγχους είναι ελεγμένα. Εγώ θα κάνω το εμβόλιο. Οι διαδικασίες σήμερα για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο είναι πολύ λεπτομερείς. Έχουν συνεργαστεί πολλοί φορείς. Έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια. Δεν υπάρχει θέμα. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμο».

«Τι είναι αυτό που κάνει επιπτώσεις πολλά χρόνια αργότερα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτόμαστε μακροχρόνιες παρενέργειες. Πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα αν είναι αποτελεσματικό».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/12/2020

Υγεία