Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία

03.12.2020 | 13:36

Στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη παραμένουν σε υψηλό αριθμό, πιέζοντας το σύστημα υγείας το οποίο είναι ήδη στα όριά του.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μια άνιση μάχη με τον χρόνο, με τα κρεβάτια των ΜΕΘ να είναι γεμάτα και πολλούς ασθενείς Covid-19 να νοσηλεύονται σε απλά κρεβάτια.

Με κορωνοϊό 6 εργαζόμενοι και 4 παιδιά στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Συνολικά δέκα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Την ίδια στιγμή, το τρίτο θύμα από κορωνοϊό θρηνεί η ΕΛ.ΑΣ, αφού ένας 55χρονος αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο της Κατερίνης χτυπημένος από κορωνοϊό.

Μέσα στο ζοφερό κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου παίζοντας μουσική θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχηθούν περαστικά σε ασθενείς και κουράγιο στο υγειονομικό προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/12/2020

Ελλάδα