Ελλάδα

Τα μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

03.12.2020 | 14:43

Mήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία έστειλε ο πρωθυπορυγός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη όπου γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαβούλευση το εθνικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανώλη Κορρέ περιηγήθηκαν στις νέες διαδρομές της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία.

«Σήμερα στη δίνη της πανδημίας, δηλώνουμε παρόντες, στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Για μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν μόνο, κανέναν πίσω», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ισότιμη πρόσβαση, στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνία, παντού.

Αυτό είναι το δικαίωμα των Ατόμων με αναπηρία, που το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει 365 ημέρες το χρόνο.

Το αποδείξαμε στην πράξη με το έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλίες, κίνητρα, θεσμούς, δομές που άλλαξαν τη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων με Αναπηρία.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, μας δίνει την αφορμή να μιλήσουμε για ένα ζήτημα που δεν καταλαμβάνει στον δημόσιο διάλογο τον χρόνο ο οποίος του αναλογεί.

Είναι ένα ζήτημα που αφορά ένα 10% των συμπολιτών μας (σ’ αυτό περίπου το ποσοστό υπολογίζονται τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας) αλλά και ένα επίσης υψηλό ποσοστό που αντιστοιχεί στους οικείους τους, στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Και είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις σωματικές, διανοητικές ή ψυχολογικές διαφορές τους από όσους είναι «φυσιολογικοί» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/12/2020

Ελλάδα