Οικονομία

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Συζήτηση Μητσοτάκη με Άλμπερτ Μπουρλά

03.12.2020 | 13:49 Eνσωμάτωση

Το νέο οικονομικό περιβάλλον που αναπτύσσεται την εποχή του κορωνοϊύ συζήτησαν σε μια στρογγυλή τράπεζα με τον Πρωθυπουργό διακεκριμένοι ομιλητές από την Αμερική στο πλαίσιο του 31ου Ελληνικού Οικονομικού συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το εμβόλιο του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις αποτέλεσαν το βασικό σημείο συζήτησης στην στρογγυλή τράπεζα του Πρωθυπουργού, με διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων αμερικανικών εταιριών μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
«Ελπίζω ότι αυτή η πανδημία με όλο τον πόνο που έχει προκαλέσει, θα γίνει ένας καταλύτης αλλαγής. Υποχρέωσή μου είναι όχι μόνο να διαχειριστώ την άμεση αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά και να μην χάσουμε χρόνο και να βεβαιωθούμε ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Ο διευθύνων της Pfizer τόνισε πως το εμβόλιο θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου αλλά προειδοποίησε να μην χαλαρώσουν τα μέτρα.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ – διευθύνων σύμβουλος Pfizer:
«Οι κυβερνήσεις με δεδομένη την πίεση να ανοίξουν την οικονομία δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος, επειδή τώρα διαθέτουμε ένα εμβόλιο, να χαλαρώσουν τα υπόλοιπα μέτρα. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο για τον έλεγχο της ασθένειας αυτής. Αδιαμφισβήτητα θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο μόνιμο μέτρο και θα είναι το ένα από αυτά στην αρχή, ωστόσο ο χρόνος και η στιγμή που θα γυρίσουμε στην κανονικότητα αν και δεν απέχει πολύ, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα».

Στη στρογγυλή τράπεζα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή μεταρρύθμιση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Deloitte Global Πουνίτ Ρενιέν να επισημαίνει ότι η εταιρεία του θα αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

ΠΟΥΝΙΤ ΡΕΝΙΕΝ – Δ/νων Σύμβουλος Deloitte Global:
«Η πανδημία αυτή είναι τρομακτική από κάθε της πτυχή. Έχει αλλάξει θεμελιωδώς ορισμένα πράγματα: Έχει επαναβεβαιώσει την ψηφιοποίηση, το σύννεφο, την κυβερνητική, αλλά και όλη την τάση της κοσμικής τεχνολογίας, κάτι το οποίο εναρμονίζεται με το κέντρο ικανοτήτων που να έχουμε συστήσει στην Ελλάδα. Σχεδιάζουμε να το μεγαλώσουμε σημαντικά τα επόμενα δυο χρόνια».

Σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου που για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται ψηφιακά, λόγω του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020