Καιρός

Άστατος ο καιρός την Παρασκευή – Βροχές και σπαρωδικές καταιγίδες

03.12.2020 | 21:41 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Περιμένουμε βροχές μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά οι οποίες θα μετακινηθούν ανατολικότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με θερμοκρασίες λίγο πιο υψηλές από τις αναμενόμενες θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Η βδομάδα θα συνεχιστεί με τη βροχερή διάθεση που ξεκίνησε, με νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή το βράδυ, σε φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Περιμένουμε βροχές μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά οι οποίες θα μετακινηθούν ανατολικότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά, ειδικότερα στη Μακεδονία , λιγότερο στη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα, με τον καιρό στις υπόλοιπες περιοχές να έχει βελτιωθεί. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο το μεσημέρι, θα φτάσει τους 13 στα βόρεια, 16- 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 17-19 στα νησιά του Αιγαίου. Μια τάση να ανέβει λίγο η θερμορασία φαίνεται και ως προς τις ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις, 5-7 και το πρωί μέχρι 8 μποφόρ και βαθμιαία θα υποχωρήσουν και στο Αιγαίο νοτιάδες 4-6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση το μεσημέρι,με βελτίωση αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 12-17 με νοτιοανατολικό άνεμο 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες προς το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Άστατος θα είναι ο καιρός και στην ευρύτερη περιοχή του νομού αλλά και στην Χαλκιδική, με καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία από 8-13, σε ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Θερμαικό 4-6 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα βρέχει. Για τις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με διάσπαρτες τοπικές βροχές το βράδυ στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στο Αιγαίο και μέχρι 6-7 στο Ιόνιο. Ο καιρός θα μαλακώσει ως προς τις θερμοκρασίες, τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, με 15-18 βαθμούς Κελσίου κατά
μέσο όρο οι μέγιστες τιμές.

Κλείνοντας, την Κυριακή περιμένουμε τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Στα δυτικά λίγες βροχές μέσα στη μέρα, οι οποίες προς το βράδυ θα ενταθούν και θα έχουν την τάση να επεκταθούν τη νύχτα προς την επόμενη μέρα, σε όλη τη χώρα.

Νέα επιδείνωση λοιπόν του καιρού το βράδυ της Κυριακής. Παράλληλα οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ , ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020