Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Ευθύνες στην Ελλάδα επιρρίπτει ο Τσαβούσογλου – Στη Λευκωσία μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας

03.12.2020 | 21:03 Eνσωμάτωση

Στη Λευκωσία μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν το βηματισμό τους ενόψει της κρίσιμης συνόδου Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα προσδοκά από τους εταίρους της καθαρή απόφαση για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και αυτό παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα επιχειρεί ξανά να θολώσει τα νερά επαναφέροντας τα περί διαλόγου.

Επανήλθε προκαλώντας η Τουρκία λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τον Τσαβούσογλου να επιρρίπτει τις ευθύνες στην Αθήνα, με προσχηματικές εκκλήσεις σε διάλογο.

Άμεση η απάντηση από την Αθήνα δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η Αθήνα συνεχίζει τον διπλωματικός της μαραθώνιο με τον Νίκο Δένδια να μεταβαίνει αύριο στη Λευκωσία όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου εξάλλου ήταν ξεκάθαρος στην ενημέρωση προς τους διπλωματικούς συντάκτες επισημαίνοντας την απάντηση που αναμένει η Αθήνα στην επερχόμενη Σύνοδο.

Σε στρατιωτικό επίπεδο η άσκηση Μέδουσα συνεχίζεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στο Κάιρο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Φατάχ Αλ Σίσι και τον ομόλογό του.

Την Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει τις ελληνικές θέσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020