Κόσμος

Μωρό από γονιμοποιημένο ωάριο που έμεινε στην κατάψυξη επί 27 χρόνια

03.12.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Και να περάσουμε σε μια σημαντική ιατρική εξέλιξη, γυναίκα 29 ετών έφερε στον κόσμο μωρό από γονιμοποιημένο ωάριο, που ήταν κατεψυγμένο επί 27 χρόνια! Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι το νεογέννητο κοριτσάκι έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε η... αδερφή του! Βλέπετε, η μητέρα της είχε φέρει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον κόσμο άλλο ένα μωρό, πριν από τρία χρόνια, μόνο που αυτό προήλθε από ωάριο που ήταν κατεψυγμένο επί 24 και όχι επί 27 χρόνια.

Ο Θεός ήδη ήξερε ότι θα γινόταν μέρος της οικογένειάς μας… Δακρύζω που το σκέφτομαι, γιατί είναι τέτοια ευλογία! Είναι τόσο καλός μαζί μας.

Τρία χρόνια αφότου η Τίνα Γκίμπσον έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, την Εμα -μέσω υιοθεσίας κατεψυγμένου από το 1992 εμβρύου- σήμερα κρατά πανευτυχής στην αγκαλιά της τη δεύτερη κόρη της, τη Μόλι.

Η μικρή γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Από τεχνικής άποψης, πάντως, μάνα και κόρη έχουν μόλις 18 μήνες διαφορά! Πώς γίνεται αυτό; Η μικρή Μόλι αποτελεί την εξέλιξη γονιμοποιημένου ωαρίου –με γενετικό υλικό από τρίτους δωρητές- τα οποίο διατηρείτο στην κατάψυξη εδώ και 27 χρόνια. Η μητέρα της, Τίνα, από την άλλη, είναι σήμερα 29 ετών.

Πρακτικά, η Μόλι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η αδελφή της, Έμα, που είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη επί 24 χρόνια, μέχρι τη γέννησή της το 2017 από την ίδια μητέρα. Ακόμη και από γενετικής άποψης, μάλιστα, τα δύο κορίτσια είναι αδελφές.

Το ζευγάρι από το Τενεσί προσπαθούσε επί χρόνια να τεκνοποιήσει. Τελικά, ακολούθησαν μία περίπλοκη διαδικασία υιοθεσίας κατεψυγμένων εμβρύων από το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων.

Αν και η Τίνα μιλά για ευλογία του Θεού, το χέρι της έχει βάλει σαφώς η επιστήμη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2020