Ελλάδα

Με γεμάτες τις Μ.Ε.Θ. οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

29.11.2020 | 20:02

Στο κέντρο του προβλήματος, στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, τα κρούσματα ήταν κάπως λιγότερα σήμερα, όμως η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εφιαλτική. Σήμερα η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκίνησε με γεμάτες κλίνες ΜΕΘ, ενώ η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο έκλεισε με 85 εισαγωγές ασθενών με covid. Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών στις επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές.

Η διακομιδές ασθενών με covid προς τις ιδιωτικές κλινικές έχουν ήδη ξεκινήσει.

4 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν το μεσημέρι από τα νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και Παπαγεωργίου.

Είχε προηγηθεί εκπαίδευση των νοσηλευτών της ιδιωτικής κλινικής ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά covid.

Η κλινική παραχώρησε 200 κλίνες του κέντρου αποκατάστασης, 200 κλίνες που θα απόσυμφορήσουν και θα δώσουν ανάσα στα νοσοκομεία της πόλης.

Στόχος είναι να μεταφερθούν εκεί ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε απλές κλίνες covid. Σε περίπτωση όμως που η υγεία κάποιου ασθενούς επιδεινωθεί… και χρειαστεί διασωλήνωση.

Όσο για τους 120 ασθενείς του κέντρου αποκατάστασης, μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές ή επέστρεψαν στις οικογένειές τους.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παραμένει δύσκολη. Σήμερα, ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με γεμάτες κλίνες ΜΕΘ και μολις 70 απλές κλίνες διαθεσιμες. Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο έκλεισε με 85 εισαγωγές ασθενών με covid.

Ο χάρτης κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει να κοκκινίζει στη Θεσσαλονίκη, με τοπικούς φορείς να εισηγούνται να μην ανοίξει τίποτα στην πόλη… εάν πρώτα δεν μειωθεί το ιικό φορτίο.

Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από δημόσια νοσοκομεία στην κλινική που επιτάχτηκε

‘Αρχισε η μεταφορά ασθενών θετικών στον SARS- COV 2 από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή”, το οποίο έχει διατεθεί γι αυτό τον σκοπό από τον όμιλο Euromedica κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/11/2020

Ελλάδα