Ελλάδα

Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί που κρατούνται όμηροι στη Νιγηρία

29.11.2020 | 20:36 Eνσωμάτωση

Στο θρίλερ που εξελίσσεται εν πλω με τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι στη Νιγηρία. Οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Πλησιάζουν τον στόχο τους με ταχύπλοο σκάφος… Συνήθως νύχτα, οπλισμένοι σαν αστακοί…

Κάνουν ρεσάλτο και αιφνιδιάζουν το πλήρωμα… Παίρνουν ομήρους για λύτρα αλλά ενίοτε καταλαμβάνουν και ολόκληρο το πλοίο με το φορτίο… Οι πειρατές στον κόλπο της Γουινέας είναι, όπως λένε ναυτικοί που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί τους, γρήγοροι και σχεδόν πάντα αποτελεσματικοί…

Ετσι φαίνεται πως έδρασαν οι νιγηριανοί πειρατές και στην περίπτωση του ελληνόκτητου εφοδιαστικού δεξαμενόπλοιου που ειχε ρότα για το Λάγος.

Στα χέρια τους βρίσκονται τρεις Ελληνες ναυτικοί,ο καπετάνιος και δύο ναύτες…. Η πλοιοκτήτρια εταιρία διαβεβαιώνει πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους και πως γίνονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Στον Κόλπο της Γουινέας μέσα σε 3 ημέρες έγιναν 3 πειρατικές επιθέσεις. Εκτός από το ελληνικό δεξαμενόπλοιο, άλλοι πέντε ναυτικοί απήχθησαν από φορτηγό πλοίο και άλλοι 14 από τάνκερ έξω από το Sao Tome.

Οι πειρατικές επιθέσεις αυξάνονται στη Γουινέα προκαλώντας πονοκέφαλο στη διεθνή ναυτιλία.

Το 2020 έγιναν στην περιοχή 24 επιθέσεις και κρατήθηκαν όμηροι συνολικά 128 ναυτικοί .

Στις περισσότερες περιπτώσεις καταβλήθηκαν λύτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/11/2020