Ελλάδα

Ουρές για rapid tests στη Γλυφάδα

28.11.2020 | 20:08 Eνσωμάτωση

Ουρές σχημάτισαν από το πρωί τα αυτοκίνητα τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ μπροστά από το δημαρχείο της πόλης προκειμένου οδηγός και συνεπιβάτης να κάνουν rapid test, ενώ επιστρατεύτηκαν και τα αυτοκίνητα της δημοτικής αστυνομίας για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Με αυτοκίνητα, μηχανάκια αλλά και ποδήλατα έσπευσαν οι κάτοικοι της Γλυφάδας στο δημαρχείο προκειμένου να κάνουν rapid τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι πολίτες για να μετακινηθούν έπρεπε να έχουν στείλει sms με τον κωδικό 1 στο 13033 και να έχουν μαζί το ΑΜΚΑ τους.

Η εικόνα από ψηλά αποτελεί δηλωτικό στοιχείο πως η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα, του δήμου Γλυφάδας και του ΕΟΔΥ, για τεστ μέσα από το αυτοκίνητο, ήταν μεγάλη καθώς πραγματοποιήθηκαν 873 τεστ και θετικά βγήκαν τα τέσσερα.

«Αυτή η διαδικασία από κάθε άποψη δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, γίνεται και γρήγορα η διαδικασία, η συμμετοχή όπως βλέπεται είναι μεγάλη» ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Τα τεστ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό καθώς η κατάσταση στην Αττική δεν χωρά εφησυχασμό. Οι ΜΕΘ γεμίζουν και τα κρεβάτια λιγοστεύουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, ΝΙΜΙΤΣ, Αττικόν και Θριάσιο δεν έχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά covid.

Ενώ υπάρχουν 20 διαθέσιμες Μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία Ελπίς, Γεννηματάς, Σωτηρία, Ευαγγελισμός και Ασκληπιείο.

Κάποια νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο πάντως ήδη προετοιμάζονται για να δημιουργήσουν επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας για να ανταποκριθούν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ))

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020