Ελλάδα

Νέο Ψυχικό: Μυστήριο παραμένει η κλοπή μαμούθ σε θυρίδες τράπεζας

28.11.2020 | 20:24 Eνσωμάτωση

Γόνοι πολύ εύπορων οικογενειών, επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι οι ιδιοκτήτες των θυρίδων που εκλάπησαν σε γνωστή τράπεζα του Ψυχικού.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις καταγγελίες για διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων που ανήκουν σε μέλη εύπορων οικογενειών της Αθήνας. Η κλοπή φαίνεται πως έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, με τη λεία των κλοπιμαίων να προκαλεί ίλιγγο.

Κοσμήματα αμύθητης αξίας, διαμάντια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες είναι μεταξύ των αντικειμένων που «έκαναν φτερά».

Διαμάντια και χρυσές λίρες «έκαναν φτερά»

Η διαδικασία για να ανοίξει κάποιος ιδιοκτήτης τη θυρίδα του είναι συγκεκριμένη.

Ο πελάτης κατεβαίνει στον ειδικό χώρο με τις θυρίδες, όπου κάμερες ασφαλείας καταγράφουν όλες τις κινήσεις. Τον πελάτη συνοδεύει ένας υπάλληλος της τράπεζας. Κρατούν από ένα διαφορετικό κλειδί.

Ταυτόχρονα υπάλληλος και πελάτης βάζουν τα κλειδιά τους στις δυο κλειδαριές, καθώς μόνο έτσι η θυρίδα ξεκλειδώνει.

Πριν όμως ανοίξει το πορτάκι, ο υπάλληλος βγαίνει από μέσα και μένει μόνος του ο πελάτης.

Η διάρρηξη των συγκεκριμένων θυρίδων μόνο τυχαίο γεγονός δεν αποτελεί σύμφωνα με τον δικηγόρο δύο εκ των θυμάτων, Αλέξη Κούγια.

«Στο μέσον της προηγούμενης εβδομάδος έλαβα εντολή από δύο κυρίες πολύ γνωστών οικογενειών της Αθήνας, οι οποίες μου είπαν ότι σε ένα υποκατάστημα μιας πολύ σπουδαίας τράπεζας και αξιόπιστης τράπεζας στην περιοχή του Ψυχικού, έχει γίνει μία διάρρηξη των θυρίδων τους».

»Μου γνωστοποίησαν το περιεχόμενο και κατάλαβα ότι επρόκειτο περί στοχευμένης ενέργειας, γιατί ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο το ποσό των χρήματων και πολύ μεγάλη η αξία των κοσμημάτων που αφαιρέθηκαν από τις συγκεκριμένες δύο θυρίδες».

Στον χώρο όπου υπάρχουν οι θυρίδες ο πελάτης μπορεί να δει το περιεχόμενο. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, εξασφαλίζοντας έτσι ιδιωτικότητα του ατόμου και του περιεχομένου.

«Αυτό που τους γνωστοποίησαν, γιατί η γνωστοποίηση έγινε την Τετάρτη, είναι ότι η τράπεζα διαπίστωσε την προηγούμενη Παρασκευή την διάρρηξη. Προσπάθησαν εσωτερικά να λύσουν το πρόβλημα, δεν το κατάφεραν και ακολούθως γνωστοποίησαν στις κυρίες που είναι τα θύματα το τι ακριβώς έχει συμβεί.

»Μετά από αυτό οι εντολείς μου, μου έδωσαν φωτογραφίες γιατί εγώ δεν έχω επισκεφτεί το θησαυροφυλάκιο της συγκεκριμένης τραπέζης, γιατί δεν έχω το δικαίωμα, και μου έδειξαν φωτογραφίες όπου αποδεικνύεται πως αυτοί που έκαναν αυτή την διακεκριμένη κλοπή είχαν σίγουρα εσωτερική πληροφόρηση και μου έδωσαν και την δυνατότητα να διαπιστώσω πώς έγινε αυτή η διάρρηξη».

Οι αξιωματικοί της ασφαλείας ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες σε βάθος εξάμηνου, ενώ κατάθεση θα δώσουν και οι υπάλληλοι της τράπεζας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020