Οικονομία

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100-120 δόσεων στην εφορία

28.11.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων των φορολογικών οφειλών που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η εξέλιξη της πανδημίας ανεβάζει τον λογαριασμό για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, παρόλα αυτά την ίδια στιγμή στην πλάτη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών έχει δημιουργηθεί βουνό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο λόγω της κρίσης και των δύο lockdown που μετρά η χώρα μας.

Συζητήσεις για νέα ρύθμιση 120 δόσεων

Μιλώντας στο MEGA o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων των φορολογικών οφειλών που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Οι εξελίξεις βέβαια της πανδημίας θα είναι και αυτές που θα αποτελέσουν την πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Ήδη, τις οφειλές που γεννήθηκαν την περίοδο του lockdown μπορούν οι φορολογούμενοι να τις ρυθμίσουν σε 12 ή 24 δόσεις από τον Μάιο του 2021.

Αρκετοί βέβαια θεωρούν πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των επαγγελματιών και των νοικοκυριών.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν ρυθμίσεις

Για όσους έχασαν ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών λόγω του κορωνοϊού, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία, καθώς πληρώνοντας τη δόση του Νοεμβρίου μπορούν να επανενταχθούν, ενώ οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Το οικονομικό επιτελείο, εκτός από πάγωμα των τρεχουσών οφειλών και ρυθμίσεις χρεών, προσπαθεί να τονώσει την οικονομία μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο 4ος κύκλος αυξήθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ ενώ θα υπάρξει και άλλος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στο 2021.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020