Αθλητικά

Ντιέγκο Μαραντόνα: Παγκόσμια συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον «Θεό των φτωχών»

27.11.2020 | 19:50 Eνσωμάτωση

Στην αιωνιότητα πέρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος πλέον αναπαύεται δίπλα στους γονείς του. Ο λαϊκός ήρωας που έδωσε χαρά και ελπίδα στους φτωχούς έφυγε με τη συνοδεία πλήθους Αργεντινών που παραληρούσαν εκφράζοντας με πάθος και εκδηλώσεις λατρείας τη θλίψη τους. Την ίδια στιγμή στον Τύπο άρχισαν τα δημοσιεύματα για τα αναγνωρισμένα και μη παιδιά του θρύλου των γηπέδων, που τσακώνονται για την κληρονομιά., αλλά και οι εκτιμήσεις για το ύψος της περιουσίας που άφησε πίσω του

Με πάθος και εκδηλώσεις λατρείας αποχαιρέτησαν το δικό τους Ντιέγκο εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές και φίλαθλοι.

Όταν οι αρχές αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το πλήθος που πολιορκούσε το προεδρικό μέγαρο για να πει το τελευταίο αντίο στον Μαραντόνα, αποφάσισαν να επισπεύσουν την κηδεία σε συνεννόηση με την οικογένειά του.

Η νεκροφόρα με τη σορό του θρυλικού ποδοσφαιριστή βγήκε ξαφνικά από το μέγαρο, με το πλήθος να παραληρεί.

Κάποιοι έπεσαν πάνω στο όχημα σε μια τελευταία προσπάθεια να τον αποχαιρετίσουν, άλλοι ακολούθησαν με μηχανάκια την πομπή μέχρι το νεκροταφείο στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. Εκεί, σε στενό οικογενειακό κύκλο 25 ατόμων, ο Ντιέγκο ενταφιάστηκε δίπλα στη μητέρα και τον πατέρα του.

-Μαραντόνα αιώνος και για πάντα! Παντοτινός και αιώνιος Μαραντόνα!

-Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο Μαραντόνα αγωνίστηκε για τους φτωχούς. Έδωσε χαρά στους πεινασμένους.

-Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Μαραντόνα. Κλαίω από χθες, παιδιά!

Νωρίτερα η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσει εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν σκαρφαλώσει στα κάγκελα γύρω από το προεδρικό μέγαρο και χιλιάδες άλλους που συνωστίζονταν σε μια ουρά χιλιομέτρων ….

-Ο Μαραντόνα είναι μεγαλύτερος από τον Πελέ.

-Ήταν ο μεγαλύτερος.΄Ετσι απλά.

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζήτησε έρευνα για το θάνατο του Ντιέγκο, ο οποίος ανάρρωνε από εγχείρησης για την αφαίρεση αιματώματος από το εγκέφαλο.

«Είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες δεν έγινε κανένας έλεγχος στον φίλο μου από το αρμόδιο προσωπικό. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα. Είναι εγκληματική ηλιθιότητα.»

Εν τω μεταξύ απολύθηκε ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών που έβγαλε σέλφι με δυο φίλους του δίπλα στη σορό του Μαραντόνα.

Ενώ στο σκανδαλοθηρικό Τύπο άρχισαν τα δημοσιεύματα για τα αναγνωρισμένα και μη παιδιά του Ντιέγκο, που τσακώνονται για την κληρονομιά. Όμως οι εκτιμήσεις για το ύψος της περιουσίας που άφησε πίσω του ο αστέρας των γηπέδων κυμαίνονται από πολλά εκατομμύρια μέχρι μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2020