Πολιτική

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

25.11.2020 | 20:56 Eνσωμάτωση

Σε νέα μετωπική σύγκρουση ήρθαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι δύο αρχηγοί αντάλλαξαν αιχμές για την ενίσχυση του συστήματος υγείας ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο θα διπλασιαστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα πάρουν περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο πρωθυπουργός την κατέθεσε στα πρακτικά τονίζοντας ότι αν δεν προνοήσουμε να πνίξουμε τη διασπορά του ιού, όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχουμε, δεν θα φτάνουν..

«Σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλώνετε με τόσο κυνικό τρόπο λεγόμενα, πόσο μάλλον όταν ξέρετε ότι θα πάρετε απάντηση. Να τα λέτε αυτά όταν είστε μόνος σας, μην τα λέτε μπροστά μου».

«Τι κόστιζε στον κ. Γεραπετρίτη και σε εσάς σήμερα που πήρατε πάνω σας αυτή την ανοησία που είπε; Ατύχημα εγώ θα πω.. / Σε αυτούς που βγήκαν και είπαν ότι αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν έλλειψη ίχνους συναισθηματικής νοημοσύνης, βγείτε και πείτε τους ότι εσείς είστε αυτός που δεν έχει ίχνος συναισθηματικής νοημοσύνης».

«Μη μου κάνετε εμένα μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε στην ΚΟ σας το φαινόμενο Πολάκης με το οποίο ταυτίζεστε απολύτως»

Ο καβγάς είχε μία μικρή δόση χιούμορ με αφορμή την ιστορία που ανέσυρε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρωθυπουργό που βρίσκει τρεις επιστολές του προκατόχου του στις οποίες του δίνει συμβουλές για τη δύσκολη στιγμή.

«Ανοίγει την πρώτη, ρίξτα στον προηγούμενο, στη 2η ρίξτα στον υπουργό και στην 3ην φτιάξε τις δικές σου. Εσείς είστε στο πρώτο στάδιο, σύντομα στο 2ο και δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο 3ο».

«Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα..».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το 2021 θα ωφελήσει 265.212 επιχειρήσεις και πάνω από 2 εκ εργαζόμενους ενώ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα λάβουν το Δεκέμβριο 500.000 πολίτες

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή για σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας που ίσως αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα».

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει ενίσχυση 600 ευρώ για ανέργους και αυτοαπασχολούμενους, καταβολή ολόκληρου του δώρου των Χριστουγέννων για όσους είναι σε αναστολή ή στο πρόγραμμα Συνεργασία και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για εργαζομένους και συνταξιούχους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/11/2020