Κόσμος

Ιλίρ Μέτα: Η «συνωμοσιολόγος» σύζυγος του Αλβανού προέδρου

25.11.2020 | 17:23

Η Μόνικα Κριεμάδι, δεν είναι μόνο η σύζυγος του Ιλίρ Μέτα. Είναι ενεργή πολιτικά ως αρχηγός του κινήματος για την Σοσιαλιστική Ένταξη, που κληρονόμησε από τον ίδιο τον Αλβανό πρόεδρο, ενεργή στα social media και... αρνήτρια του κορωνοϊού.

Η Μόνικα Κριεμάδι, δεν είναι μόνο η σύζυγος του Ιλίρ Μέτα. Είναι ενεργή πολιτικά ως αρχηγός του κινήματος για την Σοσιαλιστική Ένταξη, που κληρονόμησε από τον ίδιο τον Αλβανό πρόεδρο.

Είναι πολύ ενεργή στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ εμφανίζεται και συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ επιβάλλοντας το εκρηκτικό της ταπεραμέντο. Και ενώ θα περίμενε κανείς να αποτελεί το καλό παράδειγμα προτρέποντας τους συμπολίτες της να παίρνουν μέτρα προστασίας δηλώνει αρνητής του κορωνοϊου

Ισχυρίσθηκε μάλιστα πως είχε προσβληθεί και η ίδια από τον ιό αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, αλλά ούτε και μεταδόθηκε η νόσος στον σύζυγό της τον οποίο –όπως χαρακτηριστικά είπε- είχε ήδη φιλήσει στο στόμα.

Η σύζυγος του Αλβανού προέδρου είπε πως το διαπίστωσε εκ των υστέρων από τις μικροβιολογικές εξετάσεις που της έκαν Ιταλοί γιατροί καθώς η ίδια υποβλήθηκε σε εγχείρηση για αφαίρεση αμυγδαλών.

Το αμαρτωλό πάρτι και οι πλούσιοι Αλβανοί

Η ίδια και ο Ιλίρ Μέτα πάντως βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου. Η Μόνικα δυο φορές έχει δεχτεί πρόστιμο επειδή κατά τις συναντήσεις της με πολίτες δεν φορούσε μάσκα.

Την ίδια στιγμή, η πρώτη κυρία της Αλβανίας δεν έχει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις 744 καθημερινές μολύνσεις και τους 19 θανάτους.

Η ίδια δείχνει να μην εμπιστεύεται τους Αλβανούς γιατρούς ούτε τα νοσοκομεία της χώρας της από τη στιγμή που πηγαίνει στην Ιταλία..

Το νέο σκάνδαλο στο οποίο επίσης αρνήθηκε να απαντήσει ότι μέχρι τις 18 Νοεμβρίου είχαν γίνει 565 “ιατρικές πτήσεις” από τον Διεθνή Αερολιμένα των Τιράνων, με τις περισσότερες εξ αυτών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οι πιο πλούσιοι της χώρας φέρεται έχουν ξοδέψει 6,7 εκατ. ευρώ μόνο για τις πτήσεις στο εξωτερικό ενώ το ελάχιστο κόστος για τις μέρες νοσηλείας σε τουρκικά νοσοκομεία εκτιμάται άλλα 12 εκατ. ευρώ.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, με αρκετούς να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για “πλούσιους που θεραπεύονται στην Τουρκία”, για “φτωχούς που πεθαίνουν στην Αλβανία” αλλά η σοσιαλίστρια Μόνικα δηλώνει αρνητής της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/11/2020

Κόσμος