Πολιτική

Σύγκρουση για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις Μ.Ε.Θ – Ν. Φελέκης και Μπ. Παπαδημητρίου στο MEGA

24.11.2020 | 20:33

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησαν οι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βουλευτής ΝΔ και Νίκος Φελέκης, Δημοσιογράφος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας για τις Μονάδες Εντάτικης Θεραπείας που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο Υπουργός Επικρατείας ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση».

Ο κ. Παπαδημητρίου με αφορμή την εν λόγω δήλωση τόνισε πως «δεν πρέπει να μπαίνουμε τόσο συχνά σε μια πολιτική αντιπαράθεση», αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τον Υπ. Επικρατείς γιατί «από τη μια υπάρχει η κοινωνία στην οποία κάνει βόλτα ο κορωνοϊός, από την άλλη έχεις το σύστημα υγείας, η καρδιά του οποίου είναι οι ΜΕΘ.

Αν στην κοινωνία έχεις πολύ κόσμο που νοσεί, τότε είναι λογικό ότι θα πάνε πολύ περισσότεροι στο σύστημα Υγείας. Αν βάλεις τον άνθρωπο στη ΜΕΘ από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο κ. Φελέκης έκανε λόγο για απαράδεκτη δήλωση από έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης ειδικά από τον κ. Γεραπετρίτη «που γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, θα περίμενα να πει συγγνώμη κι όχι να λέει ότι αλλοίωσαν τις δηλώσεις του», σημείωσε ο κ. Φελέκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χαρακτηρίζοντάς την «ένα τελευταίο σκαλί πριν το Έρεβος».

«Αν δεν είχαμε πει, πόσοι θα είχαν πεθάνει», ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ. Φελέκης. Με τον κ. Παπαδημητρίου να αναφέρει ότι για κάποιους η ύπαρξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι «η Γραμμή Μαζινό».

«Δεν πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να κοιτάξεις τι κάνουν οι άλλοι και να πεις ότι είμαστε καλύτεροι», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Πολιτική