Κόσμος

Τελευταία Χριστούγεννα για τους Τραμπ στο Λευκό Οίκο

24.11.2020 | 20:43

Τρεις εβδομάδες μετά τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ άναψε επιτέλους το πράσινο φως, για να αρχίσει η μεταβίβαση των εξουσιών στο Τζο Μπάιντεν. Λίγο πριν πέσει πάντως η αυλαία, η Μελάνια εκθαμβωτική υποδέχθηκε για τελευταία φορά το χριστουγεννιάτικο στολισμό του Λευκού Οίκου.

Η Μελάνια Τραμπ υποδέχθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Λευκό Οίκο για τελευταία φορά. Χαμογελώντας δέχθηκε τις ευχές των οδηγών της άμαξας, την ώρα που η μπάντα του Αμερικανικού Ναυτικού έπαιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Όλοι, πλην της απερχόμενης πρώτης κυρίας φορούσαν μάσκες προστασίας.

Παραδοσιακά η άφιξη του δέντρου σηματοδοτεί την αρχή σειράς εορταστικών εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες αναμένεται να γίνουν και φέτος παρά τις συστάσεις των ειδικών να αποφεύγονται εξαιτίας της πανδημίας.

Ενώ η Μελάνια προχωρεί στο στολισμό του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αποφασίσει σε ποια από τις δυο γαλοπούλες θα δώσει χάρη ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών. Πέρυσι είχε χαρίσει τη ζωή και στις δυο.

Πάντως ο Τραμπ έκανε ήδη ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για την αποδοχή της ήττας του στις εκλογές και τη μεταβίβαση εξουσιών στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, η Τζάνετ Γιέλεν, θα είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών.

Ενώ η επιλογή του Τζόν Κέρι ως ειδικού απεσταλμένου για το κλίμα δείχνει ότι ο νέος πρόεδρος θεωρεί την κλιματική αλλαγή επείγον ζήτημα για την εθνική ασφάλεια καθώς υποσχέθηκε την επάνοδο της Αμερικής στη συμφωνία του Παρισιού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Κόσμος