Ελλάδα

Κορωνοϊός: Βουλευτές – εθελοντές στη μάχη κατά της πανδημίας

24.11.2020 | 09:24 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο κ. Xρήστος Κέλλας, βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα και αναισθησιολόγος, ο οποίος μαζί με τον κ. Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και πνευμονολόγο, έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους, ώστε να προσφέρουν στο ΕΣΥ.

«Το ότι νόσησα από κορωνοϊό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να συμμετάσχω. Διέθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του ΕΣΥ και επειδή η Λάρισα είναι στις επιβαρυμένες περιοχές, με τα δύο νοσοκομεία να βρίσκονται στα όριά τους, θεωρώ ότι μάλλον εκεί θα είμαι. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ήταν εξαρχής νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Και τα δύο νοσοκομεία είναι γεμάτα. Το γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει μετατραπεί πλήρως σε νοσοκομείο για κορωνοϊό, με πάνω από 30 κρεβάτια ΜΕΘ, και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι στα όριά του. Και τα δύο νοσοκομεία είναι σε κατάσταση οριακή. Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, υπερβάλλουν τους εαυτούς τους. Για αυτό και θεώρησα και εγώ ότι στο πλαίσιο αυτής της πανεθνικής προσπάθειας, πιστεύω ότι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνει είναι να συμμετάσχω», σημείωσε ο κ. Κέλλας.

«Το ότι έχω περάσει τον κορωνοϊό και από τους πρώτους ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να συμμετάσχω. Έχω αντισώματα προς το παρόν και θεωρητικά δεν κολλάω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/11/2020