Ελλάδα

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το ΕΣΥ – Αγωνία για μια κλίνη σε ΜΕΘ

24.11.2020 | 20:08

Σκηνικό μάχης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε εφημερία ξεκινάει με γεμάτες τις εντατικές και με δεκάδες εισαγωγές, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας της πόλης.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται 220 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ η αναζήτηση κρεβατιού για τη μονάδα είναι η μόνιμη αγωνία των γιατρών.

Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα στενάζουν. 860 ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και πάνω από 3,5 χιλιάδες σε απλές κλίνες. Στην Αττική 167 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη και 687 σε κλινικές. Στην θεσσαλονίκη οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τις 2000 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 286.

Μονιμοποίηση γιατρών

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την μονιμοποίση των γιατρών που εργάζονται στις εντατικής και υπηρετούν με συμβάσεις. Η δέσμευση αφορά 250 γιατρούς που εντάχθηκαν στο σύστημα για τις ανάγκες της πανδημίας.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι οι νέες μολύνσεις δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει στα νοσοκομεία – και κυρίως εκείνα της Θεσσαλονίκης – να δουν τα κρεβάτια σε μονάδες και κλίνες να αδειάζουν.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/11/2020

Ελλάδα