Πολιτική

Δριμεία κριτική Δένδια για την προκλητική στάση της Τουρκίας

24.11.2020 | 14:02

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στην Τουρκία με αφορμή την επέκταση των σεισμικών ερευνών μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου, λίγα δηλαδή 24ωρα πριν την σύνοδο κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου, όπου οι 27 ηγέτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την επιβολή κυρώσεων στη γείτονα.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις συνεχείς ενέργειες της Τουρκίας οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ δια της βίας επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κρατών – μελών της ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει στην δήλωσή του ότι η Τουρκία έχει επιλέξει, να δρα υπονομευτικά στο Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές στοχεύσεις, χωρίς να αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε θετικό θεματολόγιο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η Ελλάδα βεβαίως μένει πάντα πιστή στην ιδέα του ειλικρινούς διαλόγου. Αλλά απαιτεί ως προς τούτο συνομιλητή που θα έχει αποδείξει την υπακοή του στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκή επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Αντιδράσεις για τη Νηοψία

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ εκλήθησαν οι πρέσβεις της ΈΕ της Ιταλίας και της Γερμανίας για έντονη διαμαρτυρία κατά της νηοψίας στο τουρκικό φορτηγό στα πλαίσια της επιχείρησης Ειρήνη.

Την νηοψία καταδικάζει μετά από σχετική ερώτηση και ο Χαμί Ακσοι

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/11/2020

Πολιτική