Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στα θρανία οι μαθητές από τις 7 Δεκεμβρίου

24.11.2020 | 19:55

Όπως αποκάλυψε χθες το MEGA ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι εκτός απροόπτου οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου με μαζικά τεστ. Οι γονείς εμφανίζονται επιφυλακτικοί εξ αιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και ζητούν να μειωθεί έστω και τώρα ο αριθμός των μαθητών ανα τάξη.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία, δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και έκλεισαν, για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμά τους και τη λειτουργία τους ως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. όπως αποκάλυψε το MEGA το κουδούνι σε Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια θα χτυπήσει στις 7 Δεκεμβρίου.

Γονείς, μαθητές και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ζητούν να βρεθεί τρόπος αυτή τη φορά να επιστρέψουν στα θρανία με λιγότερους μαθητές στις τάξεις. Την ίδια ώρα, η τηλεκπαίδευση δυσκολεύει τόσο το έργο αρκετών μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, υπάρχουν και γονείς οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το MEGA, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όταν επιστρέψουν στις τάξεις τους οι μαθητές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Ελλάδα