Πολιτική

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown – Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

24.11.2020 | 13:10

Διαφορετικά θα είναι τα προσεχή Χριστούγεννα, όπως και όλο το 2020 από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα.

Μοιάζει βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα και πως τα μέτρα θα χαλαρώνουν σταδιακά με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου αλλά για τα γυμνάσια και τα λύκεια η απόφαση δεν θα είναι το ίδιο εύκολη.

Είτε την ίδια ημέρα, είτε λίγο μετά θα ανοίξει το λιανεμπόριο και ίσως λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η εστίαση με περιορισμό 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Βέβαιο είναι ότι δεν θα ανοίξουν: Γυμναστήρια, θέατρα, σινεμά, μπαρ, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, χιονοδρομικά κέντρα και χειμερινά θέρετρα.

Επίσης δύσκολο φαντάζει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα εξεταστεί αν θα καταργηθούν τα γραπτά μηνύματα, όπως θα μελετηθεί και το αν θα συνεχίσει να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, όπως τώρα.

Όσο για τα ρεβεγιόν και τα ταξίδια, μάλλον θα μείνουν ανάμνηση φέτος.
Η σύσταση που θα δοθεί είναι τις γιορτινές ημέρες ο κόσμος να βρεθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ μένει ανοικτό αν θα υπάρχει και όριο ατόμων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Πολιτική