Κόσμος

Χαλάρωση του lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου στην Ευρώπη

24.11.2020 | 13:29

Σε χαλάρωση των περιορισμών ενόψει των πρώτων εν μέσω πανδημίας Χριστουγέννων προχωρούν ή προσανατολίζονται ορισμένες χώρες στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας πριν από τα Χριστούγεννα. Η καλύτερη επιλογή, τονίζει, είναι οι εορτασμοί με μια μικρή συντροφιά, χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Χαλάρωση του γενικού lockdown στην Αγγλία από τις 2 Δεκεμβρίου, με κατά τόπους επιβολή περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς στη Βρετανία οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό δείχνουν να μειώνονται. Χθες καταγράφθηκαν σχεδόν 15,5 χιλιάδες νέα κρούσματα. 206 ήταν οι θάνατοι.

Οι παραβατικές συμπεριφορές εν τω μεταξύ συνεχίζονται. Έξαλλη που δεν έγινε δεκτή η πιστωτική κάρτα της στο ταμείο, πελάτισσα σε κατάστημα του Λονδίνου, η οποία δεν φορά μάσκα, φτύνει τον ταμία, τον απειλεί και αποχωρεί.

Mπαρ και εστιατόρια στην ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας άνοιξαν και πάλι, στο πλαίσιο μιας σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού εν τω μεταξύ δείχνει να έχει περιοριστεί. Χθες, καταγράφηκαν περίπου 8,5 χιλιάδες νέα κρούσματα και 170 θάνατοι σε όλη την Ισπανία.

Κοινή γραμμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τα μέτρα περιορισμού την περίοδο των Χριστουγέννων ζητά ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε.

Χθες πάντως καταγράφθηκαν περίπου 23 χιλιάδες νέες μολύνσεις στην Ιταλία. 630 ήταν οι θάνατοι, ξεπερνώντας έτσι σε σύνολο τους 50 χιλιάδες στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας.

Προς παράταση του μίνι lockdown μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προσανατολίζεται η Γερμανία, όπου χθες αναφέρθηκαν 13,5 χιλιάδες νέα κρούσματα και 249 θάνατοι

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, τα 16 ομόσπονδα κρατίδια προγραμματίζουν να επιτρέψουν τις συναθροίσεις έως και 10 ατόμων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Κόσμος