Πολιτική

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Γεραπετρίτη – «Κακοποιεί κάθε έννοια λογικής»

24.11.2020 | 13:40

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την πανδημία του κορωνοϊού και τις κλίνες ΜΕΘ.

«Οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει να προφυλασσόμαστε ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνουμε. αν υποθέσουμε ότι είχαμ 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στη μονάδες είαν ιμεγαλύτερη.

Οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ. Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Κακοποιεί κάθε έννοια λογικής ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρει: «Την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.»

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/11/2020

Πολιτική