Ελλάδα

Ετοιμες 14 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά των Βαγγέλη Μαρινάκη, Αγγελικής Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.

24.11.2020 | 20:07 Eνσωμάτωση

Με 14 νέες κλίνες ΜΕΘ ρίχνεται πλέον στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι κλίνες είναι δωρεά που έκαναν από κοινού οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Αγγελική Φράγκου, αλλά και η εταιρεία ΙΟΝ, και αναβαθμίζουν σημαντικά τις δυνατότητες νοσηλείας του Νοσοκομείου. Η νέα μονάδα διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σε αυτήν απασχολούνται ήδη 10 μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ και 36 νοσηλευτές.

Στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που δοκιμάζεται καθημερινά, βρίσκονται πλέον 14 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Πρόκειται για δωρεά που έκαναν από κοινού οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Αγγελική Φράγκου αλλά και η εταιρεία ΙΟΝ, στο Γενικό – Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Οι κλίνες είναι διαθέσιμες, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στη χωροταξία αλλά και ανακατασκευές προκειμένου να ενταχθεί στο νοσοκομείο η νέα μονάδα.

Την Δευτέρα, επισκέφτηκε τη νέα μονάδα εντατικής θεραπείας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επιθεώρησε τις 14 κλίνες, συνομίλησε με τους 10 μόνιμους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και με πολλούς από τους τριάντα έξι επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα.

Η δωρεά, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ, ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς,
αντλίες, απινιδωτές κτλ.

Περιλαμβάνει επίσης την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στο πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2020